Snelle levering en geen verzendkosten

 

Werking

Werking

Argan olie, evenwichtig en buitengewoon

Argan olie is rijk aan onverzadigde vetzuren en essentiële vetzuren. De meest voorkomende vetzuren zijn Omega 9 (oliezuur) en Omega 6 (linolzuur). Deze olie is ook rijk aan vitamine E (tocoferol), wat als één van de krachtigste biologische anti-oxidanten wordt beschouwd. Ook bevat Arganolie fenolen, moleculegewicht eiwitten, squaleen, sterolen, carotenoïden en ferulinezuur.

De ruim aanwezige componenten sterolen, vitamine E en polyfenolen zijn veelzijdig. Deze componenten hebben naast een anti-oxidante functie ook een kalmerende en helende werking. De polyfenolen gaan onstekingen tegen en helpen bij het tegengaan van allergische reacties.  Sterolen verbeteren de stofwisseling van de huid en zorgen voor gezond houden van de celmembranen.

De essentiële vetzuren helpen bij het tegengaan van ontstekingen en zijn nodig voor de productie van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer. Essentiële vetzuren zorgen ook voor meer elasticiteit en weerstand van uw huid. Tevens zijn essentiële vetzuren een krachtige moisturizer, dus zeer effectief bij het bestrijden van voortijdige veroudering.

In combinatie met saponinen zorgen vitamine E ervoor dat uw huid weer gezond en zacht wordt. Vitamine E beschermt op zijn beurt weer de essentiële vetzuren door te voorkomen dat deze worden afgebroken.