Snelle levering en geen verzendkosten

 

Biologisch

Biologisch

Winning van biologische arganolie

De olie wordt gewonnen uit de pitten van de Argania Spinosa boom, alleen te vinden in het zuiden van Marokko. Al duizenden jaren is de productie en verkoop van arganolie in handen en onder controle van de Berberse vrouwen. In Marokko wordt hedendaags de olie voornamelijk geoogst en geproduceerd in vrouwencollectieven. Hiervoor zijn fair-trade organisaties opgezet door de betrokken berber vrouwen of door de Marokkaanse overheid. Individuen die argan willen verbouwen wordt ook financieel gesteund door de Marokkaanse overheid.

De Berber vrouwen zitten gedurende dit proces op de vloer en kraken iedere noot tussen hun knieën met rond gemaakte stenen op ruwe rechthoekige stenen. In elke gladde noot vindt men 1 -3 korrels die op gesneden amandelen lijken. Deze korrels zijn zeer rijk aan de olie en worden dan ook verwijderd. De olie wordt koud geperst en door deze manier van produceren blijven de goede eigenschappen bewaard. De nootachtige aroma van de olie blijft aanwezig die de authenticiteit en puurheid van de olie aanduidt, wat uiteindelijk resulteert in maximale huidverzorgingsvoordelen.

Er is meerdere malen een poging gewaagd de Argania Spinosa elders te kweken, maar zonder resultaat. De argan boom hoort alleen in Marokko thuis. Het neemt ongeveer 32 kilo vrucht (wat één boom ongeveer produceert in een seizoen) en enkele dagen in beslag om slechts één liter arganolie te winnen. Het koud persen van de olie is een tijdrovend proces en mede door de schaarste hiervan wordt de olie ook wel het ´Marokkaanse goud´ genoemd.

“De biologische componenten van arganolie”

Arganolie heeft een unieke samenstelling van componenten. De effecten van deze biologische componenten versterken elkaar. Arganolie bevat essentiële vetzuren, verschillende anti-oxidanten, voedende vitamine E (tocoferol), veel fenolen en fenolzuur, caroteen en squaleen. Vooral vitamine E is erg belangrijk voor de huid. Deze vitamine is één van de krachtigste anti-oxidanten, neutraliseert vrije radicalen die de schade aan je huid en haar kunnen aanrichten. Het bestrijdt tevens ontstekingen en is een goede moisturizer. Het beschermt en voedt de cellen en vertraagd het verouderingsproces. Dankzij al deze componenten versoepelt, voedt en kalmeert arganolie de huid. Het houdt de huid soepel, helpt de huid te hydrateren en gaat een droge en geïrriteerde huid tegen. Naast het algemeen verzorgen en ondersteunen van de huid is argan olie ook te gebruiken voor specifieke ongemakken en de de natuurlijke bescherming van huid en haar.

Voor optimaal resultaat is het van belang 100% pure en biologisch geproduceerde arganolie te gebruiken. De leverancier van Argan boetiek van de lijn argan naturals bezit het belangrijke Eco certificaat (EcoCert), wat staat voor de oorsprong, kwaliteit en productiemethode van de pure arganolie. Dit duidt aan dat de olie van hoge kwaliteit is en 100% puur. Argan Boetiek biedt 100% pure arganolie zonder toevoegingen.