Snelle levering en geen verzendkosten

 

Sterke botten, sterk lichaam

Sterke botten, sterk lichaam

De basis van ons lichaam

Ons lichaam is opgebouwd uit verschillende stoffen en materialen. Iedere dag proberen we ons best te doen om ons lichaam de juiste voeding en genoeg beweging te geven. Om het lichaam en de kwaliteit goed op pijl te houden, hebben we soms wat extra hulp nodig door bijvoorbeeld mineralen en vitamines te supplementeren. Ons lichaam in het algemeen, onze organen en onze huid, maar ook onze botten, gewrichten en spieren kunnen soms wel een beetje hulp gebruiken. Een van de stoffen die we op een gegeven moment kunnen gaan supplementeren is collageen. Op jonge leeftijd maakt ons lichaam genoeg collageen aan om optimaal te kunnen functioneren, maar naarmate we ouder worden kan het zijn dat het lichaam wat minder collageen aanmaakt en we het moeten gaan supplementeren.

 

Collageen en zijn vele functies

Collageen is belangrijk voor ons lichaam en heeft vele verschillende functies. Zo zorgt het voor structuur en samenhang, evenals elasticiteit en stevigheid van verschillende soorten bindweefsel. Dit is belangrijk voor verschillende onderdelen van ons lichaam, zoals bijvoorbeeld de huid. Ook onze botten en gewrichten, evenals spieren en bloedvaten hebben voldoende collageen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Alhoewel de meeste mensen collageen kennen als middel om de huid te verstevigen is het ook een zeer belangrijk onderdeel voor onze botten en gewrichten. Om ons op een optimale manier te kunnen blijven bewegen, zonder dat onze botten zwak worden, hebben we collageen nodig.

 

Collageen in maten en soorten

Collageen kan op verschillende manieren ingenomen worden om onze botten en gewrichten te verstevigen en vitaal te houden. Zo kan collageen in pil formaat gesupplementeerd worden, maar ook door middel van een poeder ingenomen worden (bron: Niche4Health). Het gemak van het supplementeren met een pil of tablet is dat je het op ieder moment van de dag kan innemen en de tabletten ook heel gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. Een poeder kan daarnaast gemengd worden met bijvoorbeeld yoghurt of een drankje, zodat het ook gemakkelijk ingenomen kan worden.

 

Naarmate we ouder worden, heeft ons lichaam op verschillende punten wat hulp nodig. Daarom is het belangrijk te weten in welke mate je lichaam voldoet aan de voorziening van de stoffen die dagelijks nodig zijn. Verschillende testen kunnen aantonen dat er een tekort is aan een bepaalde stof of mineraal en die kunnen dan eenvoudig aangevuld worden met collageen supplementen. Het behoud van ons lichaam, en zeker onze botten en gewrichten, is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid. Collageen kan helpen om te zorgen voor het behoud van onze vitaliteit.