Snelle levering en geen verzendkosten

 

Kan je high worden van hennepzaadolie?

Kan je high worden van hennepzaadolie?

De laatste tijd komt het steeds vaker in het nieuws: er is weer een nieuw medicijn op de markt gebracht, ditmaal met hennepzaad.

Is dit eigenlijk wel goed voor u?  Wordt u van hennepzaadolie ook high, net als van hennep? Is het wel legaal in Nederland om hennepzaadolie te gebruiken? In dit artikel komt u meer te weten over hennepzaadolie, de werking van hennepzaadolie, verschillende soorten hennepzaadolies en wat de beste keuze is als het aankomt op het kopen van hennepzaadolie.

Wat is hennepzaadolie?

Hennepzaadolie is een oplossing van bestanddelen van de cannabisplant (hennepplant). In de hennepplant zitten stoffen die genezend kunnen werken. Uit deze stoffen worden vetoplosbare delen gehaald, die vervolgens worden opgelost in olie. Deze olie is drinkbaar en heeft een beetje dezelfde structuur als hoestdrank.

De werking van hennepzaadolie

Hennepzaadolie wordt vaak gebruikt als verdovend medicijn. Maar kan je er ook echt high van worden? Hennepzaadolie is gemaakt van cannabis en een kenmerk van cannabis is dat je er high van wordt. Als u te veel hennepzaadolie inneemt, kan het aanvoelen alsof u high wordt. Alleen bij hennepzaadolie is dit vaak niet wenselijk, aangezien er veel mensen zijn die dit als onprettig ervaren. Door een goede, nauwkeurige dosering kan dit voorkomen worden. De reactie op hennepzaadolie is echter ook van persoon tot persoon verschillend. U kunt er bijvoorbeeld een stevigere reactie op hebben dan een andere persoon. Sommigen hebben daarnaast een grotere dosis nodig omdat zij meer pijn hebben.

Verschillende soorten hennepzaadolie

Je hebt 2 verschillende soorten hennepzaadolie: medicinale hennepzaadolie en hennepzaadolie. Medicinale hennepzaadolie wordt vaak gebruik voor mensen die pijn hebben. Er zijn zelfs mensen bekend bij wie dit medicijn een positieve invloed had op kanker. Hennepzaadolie is net iets anders: in hennepzaadolie zit geen THC. Dat betekent dat het onmogelijk is het ‘lichte gevoel’ te ervaren als u dit medicijn gebruikt. Met andere woorden: van dit medicijn wordt u niet high.

Wat is het verschil tussen hennepzaadolie en hennepzaadolie?

Hennepzaadolie staat voor alle soorten waar wel THC in zit, dus van dit product kunt u high worden. In Nederland is het daarom verboden om hennepzaadolie te gebruiken. Er is in de wet duidelijk vastgelegd dat er geen THC in de olie mag zitten, anders mag het product niet verkocht worden als medicijn.

In hennepzaadolie, ook wel CBD-olie genoemd, zit geen THC, wat betekent dat u hier niet high van kan worden. Sinds 1992 mag hennepzaadolie legaal verbouwd worden in Europa, waaronder dus ook in Nederland. Hennepzaadolie is daarom ook het enige legaal verkrijgbare middel in Nederland.

Beste manier om hennepzaadolie te kopen

Er zijn meerder websites die hennepzaadolie verkoopt. Deze hennepzaadolie wordt meestal koud geperst, dit doen ze omdat tijdens het productieproces de vitamines en de bioactieve stoffen optimaal te behouden. Dit betekent dat de olie van hoge kwaliteit is.