Snelle levering en geen verzendkosten

 

Verschillende soorten cosmetische oliën

Verschillende soorten cosmetische oliën

Kokos olie

Natuurlijke samenstelling

Kokosolie bevat een hoog gehalte aan verzadigd vetzuur (86%). Het betreft dan vooral middellangeketen verzadigde vetzuren (68%). Van het verzadigde vet is ongeveer 45% laurinezuur, 17% myristinezuur, 8% palmitinezuur en 8% caprinezuur. Het enige enkelvoudig onverzadigd vetzuur is oliezuur en het enige meervoudig onverzadigd vetzuur is linolzuur.

Toepassingen

Als onderdeel van haarverzorgingsproducten. – Onderdeel van huidverzorgende producten zoals crèmes, lotions en zepen. – Puur als een huidverzorgende olie. – Puur als conditioner voor het haar. – Onderdeel van een massageolie blend.

Werking

Kokosolie is een niet-drogende olie die langzaam door de huid wordt opgenomen. Het beschermt om deze reden goed tegen het uitdrogen van de huid. Een nadeel is dat de huid kleverig blijft. Het is de moeite waard om te vermelden dat na omzetting in het lichaam, aan een aantal bestanddelen van kokosolie een directe of indirecte antimicrobiële werking wordt toeschreven.

Contra-indicatie

Bij puur gebruik ontstaat in enkele gevallen een lichte huidirritatie.


Amandel olie

Amandelolie maakt de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype. Het wordt veel gebruikt als babyolie en bij massages. Het is een niet-drogende olie maar om deze reden uitermate geschikt voor de droge en/of rijpere huid.

Herkomst

De olie wordt gewonnen door het persen van de pitten van de Prunus Dolcis of de Prunus Amygdalus. Amandelolie is een lichtgele dunne olie met een aangename geur.

Natuurlijke samenstelling


Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteine en carbohydraten. Het bevat ook de vitaminen A en B en mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium.

Toepassingen

Puur voor het verzorgen van de huid, als onderdeel van onder andere crèmes en lotions, als een massageolie, als babyolie.

Werking

Deze olie reguleert het vochtgehalte en vermindert huidirritaties.

Contra-indicatie


Mensen met een notenallergie wordt afgeraden deze olie te gebruiken.


Jojoba olie

Jojoba olie is zeer aangenaam voor de huid. Het trekt snel in, is niet kleverig en geeft een zijdezacht gevoel. De olie is zeer stabiel en vrijwel niet aan bederf onderhevig.

Herkomst

Jojoba olie wordt geperst uit de zaden van de Simmondsia chinensis (de Jojoba struik), een plant die oorspronkelijk afkomstig is uit het noorden van Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten.

Natuurlijke samenstelling

Jojoba olie is redelijk uniek. Dit omdat het eigenlijk geen olie is, maar een vloeibare was-ester. Deze was-ester bestaat uit zeer lange onverzadigde vetzuurketens (36 tot 46 koolstofketens in lengte).

Toepassingen


Jojoba olie is geschikt voor de vette huid, de huid met acne maar ook voor de droge huid en gevoelige huid. Het is tevens geschikt voor het haar.

– Puur of als een onderdeel in crèmes ed. – Als een haarconditioner of als onderdeel van haarverzorgingsproducten. – Als een massage olie. – Als lippenbalsem. – En als make-up verwijderaar.

Contra-indicatie
Er zijn geen contra-indicaties bekend bij uitwendig gebruik.

Argan olie

Arganolie, het Marokkaanse goud, is een zeer uniek en zeldzaam product. De arganboom waar de arganolie van geproduceerd wordt, groeit alleen in Marokko. De arganboom is één van de oudste bomen ter wereld. De Berberstammen in Marokko kennen de kracht van de Arganolie al sinds jaar en dag, niet voor niets wordt hij de “boom der schoonheid” genoemd.

Natuurlijke samenstelling

Arganolie bevat meer dan twee maal zoveel vitamine E als olijfolie. Als een zeer krachtig anti-oxidant beschermt vitamine E tegen oxidatie en huidveroudering. Arganolie bevat ook squaleen, een anti-oxidant dat ook in talg (sebum) voorkomt en helpt de huid te hydrateren. Arganolie bevat planten sterolen, voornamelijk schottenol en spinasterol. Deze sterolen helpen o.a. het metabolisme van de huid te verbeteren.

Toepassingen

– Als gezichtsverzorging bij een droge- en veeleisende huid en bij een onreine huid. – Als gezichtsmasker – Als after-sun en verzorging bij zonnebrand. – Als huidolie en hydraterende verzorging voor de droge huid. – Als massageolie. – Bij haarverzorging. – Als ondersteuning bij de behandeling van huidproblemen als acne, eczeem, psoriasis en neurodermitis. – Werkt ontstekings remmend en wondhelend.

Er zijn tal van gebruiksvoorbeelden te noemen voor het gebruik van arganolie. Tips en voorbeelden voor het gebruik van (cosmetische) arganolie zijn onder meer;

De huid – Het appliceren van een kleine hoeveelheid op de huid en inmasseren tot het in de huid is opgenomen. – Arganolie in de avond voor het slapen gaan opbrengen voor een intensieve hydratatie. – Als basis voor het opbrengen van make-up. – Als vocht-inbrengende aftershave.

Het haar – Dagelijkse behandeling: uitwrijven van een één of een paar druppels argan olie in de handpalmen. De olie aanbrengen op de uiteinden en het middendeel van het haar. Dit gemiddeld 1 minuut laten inwerken en het haar in model brengen. – Diepe behandeling: aanbrengen van de olie op de hoofdhuid en het haar. Dit gemiddeld 30 minuten inwerken en hierna uitwassen met shampoo.

Contra-indicatie

bij pure toepassingen zijn geen huidirritaties of andere reacties bekend.