Snelle levering en geen verzendkosten

 

Pecannoten: lekker en gezond!

Soms heb je zin in een lekker tussendoortje, maar dan wel een verantwoorde! Wist je dat de pecannoot een lekker en verantwoord tussendoortje is? De pecannoot staat zelfs erg hoog genoteerd in de lijst met gezondste noten. De pecannoot mag dan wel een vrij vette noot zijn, deze vetten zijn echter gezonde vetten en worden omgezet als energieopslag en gebruikt als bouwstof voor onze cellen. Goed voor jezelf, maar ook voor het milieu zijn deĀ biologische pecannoten van Bionoot. Deze noten zijn vers en van topkwaliteit. Ze zijn puur van smaak en bij het kweken en verwerken ervan wordt rekening gehouden met het welzijn van mens, dier en milieu. Chemische bestrijdingsmiddelen worden vermeden en de grond waar de bomen verbouwd worden, wordt regelmatig gecontroleerd op vervuiling. Zo is de pecannoot van Bionoot dan ook een lekker, verantwoord en gezond tussendoortje.

Waarom pecannoten?

Biologische pecannoten zijn gezond en lekker. Je kunt ze zo uit de hand eten. Ook kun je ervoor kiezen ze in andere gerechten te verwerken. Denk bijvoorbeeld eens aan taarten en ontbijtgranen. Maar ook in combinatie met kaas of andere noten, is de pecannoot erg lekker. Ze lijken qua uiterlijk wel wat op de walnoten, maar de pecannoten zijn wat zoeter van smaak. De pecannoot zit boordevol onverzadigde vetten, vitaminen en mineralen. Kies voor biologische pecannoten, omdat:

  • ze erg veel vitaminen bevatten
  • de pecannoten van Bionoot puur en verantwoord zijn
  • het een lekker tussendoortje is
  • peccannoten puur en verantwoord zijn
  • Bionoot de pecannoten op biologische wijze verbouwt en ze dus gezond voor mens, dier en milieu zijn

Andere toepassingen pecannoot

De pecannoten zijn afkomstig van de grote pecannootbomen. Deze grote bomen worden 30-50 meter hoog en de vruchten zijn langwerpige-ovale nootvruchten. De olie uit de vruchten kan gegeten worden, maar wordt veelal gebruikt voor de cosmetica-industrie. Je vindt deze bijvoorbeeld terug bij de fabricage van kleurstoffen en zeep.

Biologische pecannoten kopen?

Bij Bionoot worden de noten op biologische wijze verbouwd en geteeld. Bij het kweken en verwerken van de biologische noten wordt rekening gehouden met het welzijn van mens, dier en milieu. De noten van Bionoot zijn niet bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen en de grond waarop de bomen verbouwd worden , wordt regelmatig gecontroleerd op vervuiling. Ook kunstmest is uit den boze. De biologische pecannoten van Bionoot zijn dus niet alleen gezond en verantwoord voor jou, maar ook voor dier en milieu!