Snelle levering en geen verzendkosten

 

​Wat hebben arganolie en sporten met elkaar te maken?

In eerste instantie denk je waarschijnlijk: “Wat heeft een schoonheidsproduct nou te maken met sporten”? Eigenlijk best veel. Er is een onderzoek geweest naar wat schoonheid te maken heeft met sporten. Uit dit onderzoek van Muscle Concepts blijkt dat als je regelmatig sport de huid mooi blijft. Dit komt doordat het bloed beter door stroomt naar de oppervlakte van de huid. Door regelmatig te sporten verminderen ook je rimpels. Als je sport, wordt de huid minder snel slap. De spieren onder de huid worden namelijk sterker. Sporten heeft dus niet alleen effect op je spieren in je armen of benen, maar zelfs ook in de huid. Door te sporten kan je zelfs acné voorkomen. Acné betekent eigenlijk dat je lichaam teveel talg aanmaakt. Dit komt door bepaalde hormonen, zoals testosteron en cortisol. Door te sporten verminderen deze hormonen en kan je dus ook acné voorkomen. Echter is sporten op meerdere vlakken een voordeel, welke zijn dat?

Het haar

Sporten is overigens niet alleen goed voor je huid. Sporten is ook heel goed voor je haar. Net als dat bij het sporten het bloed beter door stroomt naar de oppervlakte van de huid, stroomt het bloed ook beter door naar de hoofdhuid en de haarzakjes. Hierdoor groeit je haar beter en sneller. Ook zal je minder (snel) last hebben van haaruitval. De hoofdhuid blijft gezond en de poriën worden niet verstopt. Schade wordt ook voorkomen doordat de haarzakjes voeding krijgen (van het bloed).

Diabetes

Door te sporten verminder je de kans om diabetes te krijgen. Sporten is natuurlijk al helemaal goed, maar gewoon bewegen is ook al heel wat. Je kan bijvoorbeeld de trap nemen in plaats van de lift. Ook kan je fietsen of lopen in plaats van de scooter of de auto te pakken. Zelfs met telefoneren kan je bewegen. Je kan namelijk rondjes lopen door bijvoorbeeld je huis of tuin tijdens het bellen. Door zo min mogelijk te zitten verminder je de kans op diabetes.

Conclusie

In plaats van bijvoorbeeld extensions te nemen voor in je haar of allemaal producten te gebruiken zijn voor op je huid, kan je dus veel beter gaan sporten. Overigens zijn niet alle producten zo goed voor je huid dat als ze zeggen. Ook zijn de meeste huidproducten verschrikkelijk duur. Het sporten is ook nog eens gezond voor meerdere dingen dan alleen je huid en je haar, maar dat lichten we een andere uit.