Snelle levering en geen verzendkosten

 

11 manieren om vroegtijdige huidveroudering te verminderen

11 manieren om vroegtijdige huidveroudering te verminderen

Er zijn veel factoren die onze huid sneller doen verouderen. Sommige factoren kunnen we niet veranderen, maar op andere hebben we wel invloed.

Een factor die we niet kunnen veranderen is het natuurlijke verouderingsproces. Dit speelt een belangrijke rol. Naarmate de tijd verstrijkt, krijgen we allemaal zichtbare lijnen op ons gezicht. Het is natuurlijk dat ons gezicht wat van zijn jeugdige volheid verliest. We merken dat onze huid dunner en droger wordt. Onze genen bepalen grotendeels wanneer deze veranderingen optreden. De medische term voor dit type veroudering is “intrinsieke veroudering”.

We kunnen een ander type veroudering dat onze huid beïnvloedt wel beïnvloeden. Onze omgeving en levensstijlkeuzes kunnen ervoor zorgen dat onze huid voortijdig veroudert. De medische term voor dit type veroudering is “extrinsieke veroudering”. Door enkele preventieve maatregelen te nemen, kunnen we de effecten die dit type veroudering op onze huid heeft, vertragen. Met een behandeling bij https://ciaobellaskinclinic.nl/ kun je veel doen om je huid er weer jonger uit te laten zien.

 

Hoe voortijdige huidveroudering te voorkomen

Naarmate mensen ouder worden, is het natuurlijk om een dunnere, drogere huid en een toename van rimpels en andere tekenen van veroudering te ervaren. Echter, uw omgeving en levensstijlkeuzes kunnen soms uw huid voortijdig doen verouderen. Om voortijdige huidveroudering te voorkomen, raden gecertificeerde dermatologen aan om de volgende eenvoudige tips te volgen.

11 manieren om vroegtijdige huidveroudering te verminderen

De zon speelt een grote rol in het voortijdig verouderen van onze huid. Andere dingen die we doen, kunnen onze huid ook sneller verouderen dan natuurlijk zou gebeuren. Om hun patiënten te helpen voortijdige huidveroudering te voorkomen, bieden dermatologen hun patiënten de volgende tips:

Bescherm uw huid dagelijks tegen de zon. Of u nu een dag op het strand doorbrengt of boodschappen doet, zonbescherming is essentieel. U kunt uw huid beschermen door schaduw te zoeken, beschermende kleding te dragen — zoals een lichtgewicht en langmouwige shirt, broek, een hoed met brede rand en zonnebril met UV-bescherming — en zonnebrandcrème te gebruiken die breed-spectrum is, SPF 30 (of hoger), en waterbestendig. U moet elke dag zonnebrandcrème aanbrengen op alle huid die niet door kleding wordt bedekt. Voor effectievere bescherming, zoek naar kleding met een ultraviolet beschermingsfactor (UPF) label.

Gebruik zelfbruiner in plaats van te bruinen. Elke keer dat u bruin wordt, veroudert u uw huid voortijdig. Dit geldt ook als u bruint door de zon, een zonnebank, of andere binnenzonapparatuur. Al deze bronnen zenden schadelijke UV-stralen uit die het verouderingsproces van uw huid versnellen.

Als u rookt, stop dan. Roken versnelt de veroudering van de huid aanzienlijk. Het veroorzaakt rimpels en een doffe, vale teint.

Vermijd herhaaldelijke gezichtsuitdrukkingen. Als u een gezichtsuitdrukking maakt, trekt u de onderliggende spieren samen. Als u dezelfde spieren vele jaren herhaaldelijk samentrekt, worden deze lijnen permanent. Het dragen van een zonnebril kan helpen om lijnen veroorzaakt door het samenknijpen van de ogen te verminderen.

Eet een gezond, uitgebalanceerd dieet. Uit enkele onderzoeken blijkt dat het eten van veel vers fruit en groenten kan helpen om schade die leidt tot voortijdige huidveroudering te voorkomen. Onderzoek wijst ook uit dat een dieet rijk aan suiker of andere geraffineerde koolhydraten veroudering kan versnellen.

Drink minder alcohol. Alcohol is ruw voor de huid. Het droogt de huid uit en beschadigt deze na verloop van tijd. Dit kan ons er ouder uit laten zien.

Beweeg de meeste dagen van de week. Uit enkele onderzoeken blijkt dat matige lichaamsbeweging de circulatie kan verbeteren en het immuunsysteem kan versterken. Dit kan de huid er jeugdiger uit laten zien.

Reinig uw huid zacht. Het hard scrubben van uw huid kan uw huid irriteren. Irritatie van uw huid versnelt de huidveroudering.

Bron: Ciao Bella Skin Clinic