Snelle levering en geen verzendkosten

 

​Tips en trics voor het kopen van hardloopschoenen

Waar moet je op letten bij het kopen van hardloopschoenen?
Pronatie, onderpronatie, overproneren, wat is dat?
Wat zijn de beste merken?
Welke maat is geschikt?

Dat zijn allemaal vragen die je jezelf stelt voordat je gaat beginnen met het kopen van hardloopschoenen. In dit artikel geven we je graag een aantal tips en trics.

Wanneer je hardloopschoenen uitkiest zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het van belang om na te denken over het terrein waar je het meeste loopt. Een loper die vooral op onverharde paden in het bos loopt, heeft een andere schoen nodig dan de loper die in de stad op het asfalt loopt. Verder is het verstandig om te letten op de demping van de schoen en het materiaal. Een ademend en licht materiaal loopt het prettigst.

Koop hardloopschoenen altijd aan het einde van de middag. Doordat je voeten aan het eind van de middag wat meer opgezet zijn, voorkom je dat je naar huis gaat met een te krap paar nieuwe schoenen. Pas de schoenen altijd allebei en doe dat staand. Doordat je tijdens het hardlopen wat met je voet moet kunnen schuiven, is het belangrijk dat er minstens een halve centimeter tussen je tenen en de binnenrand van de schoen zit. Je hebt dan ook vaak een grotere maat nodig voor hardloopschoenen. Let er, naast bovenstaande zaken, ook op dat schoen ‘gewoon’ lekker moet zitten. Een schoen die al knelt of irriteert bij het passen, gaat dat zeker ook doen tijdens je hardlooprondje.

Tot slot bestaan er neutrale en anti pronatie hardloopschoenen. Anti pronatie schoenen zijn geschikt voor mensen die enigszins naar binnen afwikkelen. Neutrale schoenen zijn geschikt voor mensen met een ‘normale’ afwikkeling.