Snelle levering en geen verzendkosten

 

Een sterke basis in huidverzorging

Een sterke basis in huidverzorging

Veel cosmetische producten helpen bij een gezonde uitstraling geven en de huid weer jong te laten lijken. Veelal is dit maar tijdelijk en het effect verdwijnt weer snel. Een sterke basis aan huidverzorging heeft meer nodig dan uiterlijke schijn.

Begin bij het begin

Iedereen wilt natuurlijk een mooie gave uitstraling hebben op de huid en er weer jong en fris uitzien. Maar als de verzorgingsproducten alleen zijn gebaseerd op het uiteindelijke doel, de uitstraling, dan kan dit ook nadelige effecten hebben. Dus begin bij het begin qua verzorging en de rest komt vanzelf.

Gezonde basis

Een gezond cosmetisch product moet als basis hebben dat het de huid verzorgt eer dat het de huid de cosmetische uitstraling geeft dat men graag wilt. Hier staan veel mensen niet bij stil en wil direct het einddoel bereiken. Een gezonde basis voor cosmetica voor de huid bestaat uit verschillende doelen.

 

Preventie

De eerste lagen van cosmetica moet erop zijn gericht om de huid positief te beïnvloeden en te beschermen tegen alles waar het mee in aanraking komt, ja zelfs tegen andere cosmeticaproducten. De eerste stappen waar dan aan gedacht moet worden zijn:

  • bescherming tegen huidschade
  • herstellend vermogen van de huid verbeteren
  • zichtbare tekenen van huidveroudering behandelen

 

Bescherming

De invloeden van buitenaf kunnen zeer schadelijk zijn voor de huid net zoals cosmetische producten die alleen een uitstraling willen geven en net zo schadelijk zijn. Voor bescherming kun je denken aan:

  • UVA-bescherming van de huid
  • vermindering van gevoeligheid tegen UV straling

 

Correctie

Als de eerste twee stappen in het behandelen van de huid is nageleefd dan pas kun je meer verwachten van een cosmetisch product dat de uiterlijke vertoning geeft waar je naar op zoek bent.

 

Als eenmaal de huid is beschermd en preventief behandeld is dan pas kun je verder gaan. De laatste restjes dat overblijft om de huid te corrigeren helpt bij het totale plaatje aan een gezonde uitstraling van de huid.

 

Producten

De cosmetische producten die aan de voorgeschreven waarden kunnen voldoen zijn divers en hebben ieder een eigen achtergrond. Vaak is men geneigd om te kijken naar natuurlijke producten. Dat is een goed uitgangspunt omdat dit de minste bewerkingen met chemicaliën bevat waar men zich in eerste instantie vaak niet eens druk om maakt.

 

Ook natuurlijke producten die wel een goede basis kunnen geven met een wetenschappelijke achtergrond kunnen helpen. Het is dan ook aanbevolen om hier meer over te weten en te lezen, dit geldt eigenlijk ook voor natuurlijke producten wanneer je er niet mee bekend bent.

 

Het kopen van natuurlijke en SkinCeuticals huidverzorgingsproducten hoeft dan vaak ook geen lange zoektocht nodig te hebben. Gerenommeerde winkels en retailers weten welke producten zij kunnen aanbevelen, ook wanneer je met de eerdergenoemde stappen voor huidbescherming aan komt zetten.